Tenk på dette neste gang du føler at du ikke er god nok

Tenk på dette neste gang du føler du ikke er god nok

Hender det at du forteller deg selv at du ikke har en god nok jobb, posisjon eller utdannelse?

Hender det at du glemmer hvor god du egentlig er?

De dagene tvilen kommer krypende er det godt å ha denne kinesiske fortellingen i bakhodet:

steinkutteren-domundo-coaching_600

Historien om steinhuggeren

Steinhuggeren var misfornøyd med seg selv og sin posisjon i livet. En dag når han gikk forbi huset til en velstående kjøpmann kunne han skimte både flotte eiendeler og viktige besøkende gjennom gjerdet. ”Han kjøpmannen må være veldig mektig!” tenkte han og kjente at misunnelsen begynte å bygge seg opp. ”For et godt og bekymringsløst liv han må ha. Hadde jeg bare vært som ham…”

Til sin store overraskelse ble han plutselig forvandlet til kjøpmannen. Han hadde nå mer luksus og makt enn han noensinne hadde drømt om, men ble både misunt og forhatt av de som var mindre velstående enn ham selv.

Ikke lenge etter forvandlingen hørte han lyden av en hest som vrinsket. Han løp ned til veien hvor han fikk øye på en ærverdig embedsmann båret rundt i en majestetisk bærestol og eskortert av ridende soldater som slo på gongonger. Alle, uansett hvor velstående de var, måtte bøye seg for prosesjonen. ”Wow, hvor mektig må ikke han embedsmannen være!” tenkte steinhuggeren. ”Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne være ham”.

Før han visste ordet av det var han på nytt blitt forvandlet. Han ble nå båret rundt i en bærestol og var både fryktet og hatet av folk flest. Aldri hadde han følt seg så mektig.

Det var en varm sommerdag, så han begynte å føle seg ukomfortabel i den klebrige bærestolen. Han tittet opp på solen som skinte stolt på himmelen, helt upåvirket av embedsmannens nærvær. ”Så mektig solen er!” tenke han. ”Hadde jeg bare vært solen …”

Mer fikk han ikke sagt før han på nytt var blitt forvandlet. Nå hadde han blitt til solen og skinte sterkt ned på alle, svidde åkere og ble forbannet av bønder og arbeidere. Senere samme dag kom det en stor, mørk sky som fullstendig blokkerte solstrålene hans. ”Du verden så mektig den uværsskyen er!” utbrøt han. ”Vær så snill, la meg bli til en sky.”

Enda en gang hadde han blitt forvandlet. Han var nå blitt til uværsskyen og oversvømte både åkere og landsbyer. Til sin store overraskelse merket han at han ble dyttet vekk av en sterk kraft. Han snudde seg rundt og skjønte at det var vinden. ”Nå har jeg aldri opplevd maken – så mektig vinden er!” tenkte han. ”Kunne jeg bare blitt gjort om til vinden… Ingenting kan vel være mektigere enn vinden?!”

Så ble han omgjort til vinden. Han blåste fliser av taket på hus, rev opp trær og var fryktet og hatet av alle under ham. ”Hah, nå er det ingenting som er mektigere enn meg!”

Etter en stund kom han over noe som ikke ville flytte på seg uansett hvor hardt han blåste. Det viste seg å være en stor, tung stein. ”Så mektig den steinen er!” tenkte han. ”Jeg skulle ønske jeg var en slik stor stein.”

Poff! Han var nå blitt forvandlet til en stor, ruvende stein. Han var nå mektigere enn noe annet. ”Endelig har jeg klart det!” Mer fikk han ikke tenkt før han hørte lyden av en hammer som hamret inn en meisel Han kjente hvordan han begynte å bli forvandlet. ”I alle dager! Hva kan være sterkere enn meg, den store og ruvende steinen?!” Han tittet ned og fikk øye på en steinhugger…

Vær fornøyd med det du har og vær tilfreds med den du er. Hvis du ikke allerede liker og ønsker det du har og er, er det ingenting du vil få som vil gjøre deg glad.

PS! Har du lyst på flere slike historier?  Lik oss gjerne på Facebook eller sjekk topp 10 listen!

Trykk her for å dele blogginnlegget: