Stol på deg selv

Stol på deg selv – Historien om de to falkene

Av og til i livet glemmer vi hvem vi er og hva vi er i stand til. Da kan det være godt med litt ekstra hjelp. Når jeg holder foredrag forteller jeg ofte historien om en konge som fikk to praktfulle vandrefalker i gave. Falkene ble umiddelbart sendt til trening hos kongens ypperste falke-dressør.

Etter måneder med trening kom dressøren på besøk til kongen for å informere om resultatet. ”Jo”, begynte falke-dressøren, ”den ene falken flyr høyt oppe på himmelen, men den andre har ikke beveget seg bort fra greinen siden dagen den ankom.” 

Kongen syntes dette var svært synd og satte derfor sine fremste rådgivere på saken. Ingen av dem klarte å få falken til å fly. 

Han sendte dermed ut bud på alle landets trollmenn og visfolk, men heller ikke dem klarte å få fuglen til å rikke på seg.

Etter å ha prøvd alt som var, tenkte kongen for seg selv: ”Kanskje jeg trenger noen som er mer vant til naturen og som muligens forstår seg på dette problemet.” Han ba derfor rådgiverne sine om å finne en bonde.

Dagen etter ble kongen fra seg av begeistring når han fikk øye på vandrefalken som svevde majestetisk høyt over slottsplassen. ”Bring meg mannen bak dette mirakelet!” ropte kongen.

Rådgiverne fant bonden som kom og sto foran kongen. Kongen spurte ham: ”Si meg, hvordan i all verden klarte du å få falken min til å fly?”

Med bøyet hode, svarte bonden: ”Det var ikke veldig vanskelig, Din Høyhet. Jeg sagde bare av grenen hvor falken satt.”

Ikke la usikkerheten stoppe deg fra å nå nye høyder. Akkurat som når vi som små barn måtte gi slipp på kaffebordet for å komme oss bort til sofaen, må vi av og til gi slipp på det komfortable og kjente for å nå de målene vi har. Ta sats, slipp deg løs og stol på at vingene bærer deg.

Har du lyst på flere slike historier?  Lik oss gjerne på Facebook

Lignende blogginnlegg:
Har du vanskelig for å gi slipp? – Historien om to munker og en ung kvinne
11 ting du må stoppe å gjøre mot deg selv
Hvordan takler du motgang? – Er du en potet, et egg eller en kaffebønne?
Tenk på dette neste gang noen fornærmer deg – Historien om munken og businessmannen

Trykk her for å dele blogginnlegget: