Om Alex

Hei!


Jeg heter Alex – eller Alexander Mørland Karlsen, om du har god tid – og jobber som coach og mentaltrener. Mitt store mål er å hjelpe ungdom og voksne til å slippe seg mer løs og få ut potensialet sitt, både på idrettsbanen, skole/jobb, sosialt og i livet generelt. Her kan du lese litt mer om meg:

MINE TOPP 3

#1 Gjør det som er rett, og ikke bare det som er lett, så får du et liv som er fett!

Å være modig handler ikke om å være fryktløs. Å være modig handler om å våge å gjøre det vi innerst inne har lyst til å klare til tross for at det skremmer oss eller gjør oss nervøse. Våg å være sårbar, våg å risikere å feile og våg å by på deg selv.

#2 Ikke tro på alt du tenker!

Du kan ikke alltid gjøre noe med de tankene som dukker opp i hodet ditt, men du kan velge om du tror på dem eller ikke. Ikke ta alt du forteller deg selv for god fisk og våg å sette spørsmålstegn ved de historiene du forteller deg selv som begrenser deg og holder deg tilbake. En stor del av tankene og tankemønstrene dine er overmodne for søppelfyllinga!

#3 Behandle andre, men også deg selv, slik du vil at andre skal behandle deg

Bry deg om andre, men husk å også bry deg om deg selv. Smil til andre, men husk å også smile til deg selv. Vær der for andre, men husk å også være der for deg selv. Vi kan ofte si ting til oss selv som vi aldri ville ha sagt til andre. Hadde jeg sagt til andre det jeg av og til sier til meg selv, hadde jeg ikke hatt mange venner igjen…

PS! Bare så du vet det, jeg er perfekt og klarer å leve etter disse prinsippene hver eneste dag, i hver eneste situasjon… NOT!

Tenk på dette neste gang noen fornærmer deg! – Historien om Munken og Businessmannen

  • Innlegget fikk over 37.000 facebook-likes og har så langt blitt lest nesten 1 million ganger.
  • Den hyggeligste tilbakemeldingen jeg fikk var fra en pappa som fortalte hvordan datteren på tolv år hadde tatt i bruk læringen fra historien og at det hadde bidratt til å gjøre skolehverdagen hennes mye bedre.

Min vei fra supersjenert til sosial frihet

  • I mitt første blogginnlegg noen gang åpnet jeg opp om hvordan jeg lenge slet med sjenanse og sosial angst.
  • Som følge av responsen på innlegget endte jeg opp med å lage et gratis onlinekurs kalt ”Kunsten å snakke med hvem som helst når som helst”.
  • Siden den gang har jeg holdt workshops og foredrag om min egen historie og hvordan bli rå på å kommunisere med seg selv og andre.

Vismannen og elefanten

  • Vi går alle rundt med usynlige ”bånd” som holder oss tilbake fra å leve slik vi ønsker å leve. Det kan være en tro om at man ikke er god nok, en overbevisning om at man er dårlig til å snakke engelsk eller, som i historien om vismannen og elefanten, en frykt for å snakke foran grupper.

FUN FACTS

Jeg spiller på landslaget i footvolley. I sommer var det EM i Sveits hvor makkeren min og jeg kom til kvartfinalen hvor vi måtte gi tapt for Italia. Mamma mia!

Jeg holder gratis introduksjonskurs i footvolley for idrettslag og skoler som har bredde- eller toppidrettslinje. Slå på tråden dersom du er interessert!

Team doMundo, med Tom-Rune Sørensen og undertegnede, er regjerende norgesmestere etter at vi gikk til topps i herreklassen i fjorårets NM.

Jeg vil aldri glemme det året jeg bodde i huset til Clemente og familien hans i Brasil. Clemente er en av de mest livsglade og positive menneskene jeg noensinne har møtt. Når jeg tok dette bildet var han 70 år gammel…

Jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe med ungdom rundt om i verden og doMundo var navnet jeg ga prosjektet. “Do mundo” er portugisisk og betyr ”fra verden”.

Man skulle ikke tro det når man hører min spesielle blanding av Sørlandsk og Oslosk, men jeg er veldig glad i språk og snakker syv språk. Tre av disse lærte jeg mens jeg bodde i Sør-Amerika.

Sør-Amerika har en veldig spesiell plass i hjertet mitt. Her har jeg blitt kjent med både mentorer og lidenskaper som har vært med på å forme meg som person og skape min vei her i livet.

Selv om jeg i 99% av bildene på denne nettsiden bruker samme skjorte, har jeg faktisk flere skjorter i klesskapet (yeah sure…)

SLIK DELER JEG MINE ERFARINGER

Jeg tok coachingutdannelsen min hos Metaresource og startet opp doMundo Coaching i 2013. I lokalene i Maridalsveien 91 i Oslo skjer det positive endringer og skapes resultater hos både ungdom og voksne.

Jeg holder kurs og workshops i Maridalsveien 87, gjennom samarbeidspartnere og på oppdrag. F.eks.:

Alt Sitter i Hodet: kurs for barn og ungdom mellom 12 og 16

Slipp Deg Løs: kurs i stressmestring og selvfølelse for ungdom mellom 16 og 19

Jeg holder foredrag for skoler, organisasjoner, bedrifter og idrettslag:

  • SLIPP DEG LØS – Et motivasjonsforedrag om mål, mot, selvtillit og … en papegøye!
  • GÅ FØRST – Et inspirerende foredrag om kommunikasjon, relasjonsbygging og en “Johannes åpenbaring” på 18-trikken
  • OPTIMAL PRESTASJON – Et foredrag om flyt, tilstedværelse og ekte selvtillit

Ikke nøl med å ta kontakt dersom du selv eller noen du er glad i skulle ha behov for samtalepartner.

Med vennlig hilsen,

Alex