Når du ligger nede – Historien om et ekte medmenneske

Når du ligger nede – Historien om et ekte medmenneske

Noen ganger detter vi ned i hull som virker umulige å komme seg ut av. Det kan være en depresjon, utbrenthet, sorg eller livskrise. Til tider kan selv kvalifisert helsepersonell komme til kort. Godt er det da å ha en støttende venn eller medmenneske som kan vise vei.

Når jeg holder kommunikasjonskurs forteller jeg ofte en historie om en mann som går ned en gate da han plutselig faller ned i et hull. Veggene er så bratte at han ikke klarer å komme seg ut. Først kommer det en doktor…

En doktor går forbi og mannen i hullet roper ut: ”Hei du! Kan du hjelpe meg ut?” Doktoren skriver ut en resept, kaster den ned i hullet og går videre.

Litt etter kommer en prest forbi og mannen roper: ”Fader, jeg er nede i hullet. Kan du hjelpe meg?” Presten skriver ned en bønn, kaster den ned i hullet og går videre.

Så går en venn forbi. ”Hei, det er meg!” roper mannen. ”Kan du hjelpe meg?” Og vennen hopper ned i hullet.

Mannen utbryter: ”Hvor dum er det mulig å være? Nå er vi jo begge to her nede.”

”Ja, men jeg har vært her nede før… og jeg vet veien ut”, svarer vennen.

Av og til trenger man inspirasjon og rettledning fra en person som har kjempet kampen før. Våg å være sårbar og la andre få vite at du har vært der, du også . Når du er klar for det, hopp ned igjen i hullet og se om du kan hjelpe andre med å vinne veien ut.

Har du lyst på flere slike historier?  Lik oss gjerne på Facebook

PS! Nå i september og oktober kommer jeg til å holde kurs i selvfølelse, stressmestring og motivasjon for ungdommer. Les gjerne mer om kursene her

Lignende blogginnlegg:
Har du vanskelig for å gi slipp? – Historien om to munker og en ung kvinne
11 ting du må stoppe å gjøre mot deg selv
Hvordan takler du motgang? – Er du en potet, et egg eller en kaffebønne?
Tenk på dette neste gang noen fornærmer deg – Historien om munken og businessmannen

Trykk her for å dele blogginnlegget: