Min vei fra supersjenert til sosial frihet

Min vei fra supersjenert til sosial frihet

Var det en kunst jeg mestret for syv år siden så var det kunsten å ikke snakke med hvem som helst når som helst. Det er få personer som tror på det den dag i dag, men jeg var fylkesmester i å unngå sosiale situasjoner.

Jeg var rett og slett så sjenert at det var hemmende. Jeg klarte ikke en gang å ha øyekontakt med folk. Det føltes som om jeg var i et “sosialt fengsel”. Jeg visste at det var meg selv som hadde satt opp fengselet, men jeg klarte allikevel ikke å gjøre noe med det.

Det kom til et punkt hvor jeg innså at jeg måtte gjøre noe. Jeg husker fortsatt hvordan jeg en natt lå våken i sengen og så for meg hvordan livet ville være ti år lenger fremme dersom jeg fortsatte å unngå sosiale situasjoner og utfordringer generelt. Not a pretty sight for å si det sånn.

Den opplevelsen ble så sterk at jeg sverget på at jeg – på en eller annen måte – skulle bryte ut fra  “fengselet”.  Og ikke nok med det. Jeg sverget på at jeg skulle lære meg å snakke med hvem som helst. Jeg sverget på at hver person jeg møtte skulle føle seg bedre og litt gladere etter å ha snakket med meg. Jeg sverget på at dersom jeg klarte det, så skulle jeg dedikere livet mitt til å hjelpe andre med å klare det samme.


Hvordan jeg har det i dag kan best beskrives med to ord: Sosial frihet.
Frihet til å slippe meg løs i sosiale situasjoner og fremstå slik jeg ønsker.
Frihet til å gå inn i enhver sosial setting med selvsikkerhet og trygghet.
Frihet fra den negative indre dialogen som hele tiden holdt meg tilbake.
Frihet til å gjøre det jeg tidligere bare snakket om.
Frihet til å leve slik jeg ønsker å leve.

Dette vil jeg dele videre med andre. Det ER mulig. Det er ikke alltid lett, men det ER mulig. Har jeg klart det, så kan du også klare det. Jeg pleide å tro at det å ha karisma og være god til å snakke med folk er noe man enten er født med eller ikke. Det jeg har funnet ut de siste syv årene er at det også er en FERDIGHET. En ferdighet kan LÆRES.

Jeg har derfor lansert et gratis onlinekurs “Kunsten å snakke med hvem som helst når som helst” som har blitt veldig populært. Her får du teknikker, konkrete tips og strategier for hvordan du kan være din beste versjon i sosiale settinger, og mestre kommunikasjonen både med deg selv og andre.

Gratiskurset finner du her: sosialfrihet.no

One thought on “Min vei fra supersjenert til sosial frihet

  1. Pingback: Spørreundersøkelse – Sosial Frihet | doMundo Coaching

Comments are closed.