Hvordan se seg selv med andres øyne – Historien om påfuglen og kråken

Hvordan se seg selv med andres øyne – Historien om påfuglen og kråken

Estimert tid å lese: 1,5 minutter.

En kråke bodde i skogen og var veldig fornøyd med livet.  Det forandret seg den dagen kråken fikk øye på en svane. “Svanen er så hvit”, tenkte kråken, “mens jeg er bare grå. Jeg er sikker på at svanen må være den lykkeligste fuglen i hele verden.”

Kråken fløy bort til svanen og berettet sine tanker. “Faktisk”, svarte svanen “så følte jeg lenge at jeg var den lykkeligste fuglen. Det var helt til jeg så papegøyen. Den har nemlig to farger. Nå er jeg overbevist om at det er papegøyen som er den lykkeligste fuglen i hele skaperverket.”

Kråken bestemte seg for å fly videre og fant til slutt papegøyen, som forklarte: “Vet du, jeg levde et veldig godt og lykkelig liv helt frem til jeg ble oppmerksom på påfuglen. Jeg selv har bare to farger, mens påfuglen har et helt spekter av nydelige farger.”

Kråken takket for seg og reiste videre for å besøke påfuglen i dyreparken. En flokk på flere hundre mennesker hadde samlet seg for å beundre den. Etter at alle menneskene hadde dratt, fløy kråken bort til påfuglen og sa: ”Kjære påfugl, du er så vakker. Hver dag kommer tusenvis av folk for å se på deg. Du må være den lykkeligste fuglen på hele planeten.”

”Morsomt du skulle si det,” begynte påfuglen. “Jeg trodde nemlig alltid at jeg var den vakreste og lykkeligste fuglen i hele verden. Men på grunn av min skjønnhet er jeg fanget i denne dyrehagen. Jeg har undersøkt dyrehagen i lang tid nå, og jeg har funnet ut at den eneste fuglen som ikke er holdt i bur er kråken. Så de siste dagene har jeg tenkt at hadde jeg bare vært en kråke, så kunne jeg vært glad og fornøyd og flydd rundt omkring akkurat slik jeg måtte ønske. Jeg ville ha vært fri.”

Vi har så lett for å tro at vi vet hvordan andre har det og vi overbeviser oss selv om at den og den må jo bare være superhappy  Realiteten er at alle har sitt å stri med og kjemper en kamp vi ikke vet noe som helst om.

Så vær så snill, legg fra deg jaget om å skulle være perfekt til fordel for å være autentisk og ekte. Fokuser på styrkene dine i stedet for å bebreide deg selv for svakhetene. Viktigst av alt, bestem deg for å være glad og takknemlig for det du har, i stedet for å bli blindet av det du tror alle andre har. Da, og bare da, vil du kunne stå stødig i deg selv og ta gode valg for deg selv og fremtiden.

Har du lyst på flere historier og mer inspirasjon?  Lik oss på Facebook!

Her kan du dele blogginnlegget: