Hva er ekte ro?

Hva er ekte ro?

Er det mulig å ha ro i møte med mennesker som irriterer vettet av deg?
Er det mulig å ha ro selv i utfordrende situasjoner på jobben eller i heimen?
Ekte ro er det vel ikke mulig å oppnå før disse krevende menneskene og situasjonene endelig har blitt fullstendig eliminert fra livet vårt, eller … ?

ekte-ro_1200x633

Historien om kongen og malekonkurransen

Det var en gang en konge i et land langt borte som utlovet en stor belønning til den kunstneren som malte det bildet som best symboliserte ro.

Kunstnere fra hele landet sendte inn sine bidrag og kongen gikk spent gjennom alle maleriene.  Til slutt satt kongen igjen med to malerier han virkelig likte.

Det første var et nydelig maleri av en krystallblå innsjø omkranset av fredfulle fjell. En nydelig, lyseblå himmel speilet seg på den blikkstille vannoverflaten.

Alle som så bildet mente at det var det perfekte bildet på ro.

Det andre maleriet inneholdt også elementer av himmel, vann og fjell. Likevel var det ganske så annerledes. Himmelen var dekket av mørke skyer som tydet på at en storm var på vei. Fra toppen av et stort, ugjestmildt fjell midt i maleriet rant det en stor, brusende foss nedover fjellsiden.

Alle som så bildet avfeide det umiddelbart og mente at det ikke hadde noen plass å gjøre i konkurransen.   

Kongen, derimot, hadde studert bildet nøye. Han hadde lagt merke til at kunstneren hadde malt en liten fjellhylle ved siden av det mektige fossefallet. På enden av fjellhyllen, omgitt av det buldrende rushet fra tonnevis med vann, satt en liten fugl upåvirket i redet sitt og ruget på et egg.

Til alles overraskelse utropte kongen dette bildet som vinneren av konkurransen.

”Fordi”, forklarte kongen, ”ro er ikke fravær av støy, problemer eller hardt arbeid. Ekte ro er å være midt i alle de tingene og fortsatt klare å ha ro i hodet og i hjertet. Ekte ro kommer innenfra.”

Trykk her for å dele blogginnlegget: