Husk på dette før du lar noen ødelegge dagen din – Historien om søppelbilen

Husk på dette før du lar noen ødelegge dagen din – Historien om søppelbilen

Har du noen gang opplevd å få dagen ødelagt av at noen har kommet med en hensynsløs tirade eller unødvendig spydig kommentar? Enten det er en kunde der hvor du jobber, en arbeidsgiver eller en venn?

I boken The Law of The Garbage Truck forteller David J. Pollay om hva som skjedde for 20 år siden når han tok taxi i New York:

Rett etter at Pollay hadde satt seg inn i taxien og startet på turen til Grand Central Terminal spretter det plutselig en svart bil ut av en parkeringsplass rett foran dem. 

Taxisjåføren står på bremsene, skrenser bortover og klarer akkurat å unngå den svarte bilen med bare noen centimeters klarning!

Føreren av den svarte bilen snur seg rundt og begynner å skrike og banne til dem, samt viser dem fingeren.

Pollay skjønner ingenting, og forventer at taxisjåføren skal tenne på alle plugger. Men i stedet ser han at taxisjåføren simpelthen smiler og vinker til mannen.

«Hvorfor gjorde du det?!» spør Pollay. «Den fyren der kunne jo ha totalvraket bilen din og sendt oss begge til sykehuset!»

 Og det er da taxisjåføren sier det som Pollay senere kaller for ‘Søppelbilens lov’:

«Mange folk er som søppelbiler. De kjører rundt fulle av søppel, fulle av frustrasjon, fulle av sinne og fulle av skuffelse. Når søpla deres hoper seg opp, leter de etter et sted å dumpe det. Og hvis du tillater dem det, så vil de dumpe søpla på deg. Så når noen prøver å dumpe det på deg, ikke ta det personlig. Bare smil, vink, ønsk dem vel og gå videre. Tro meg, det vil gjøre deg mye lykkeligere.»

Er det én ting jeg har lært så er det at hvordan folk behandler deg har ofte veldig mye med dem og deres humør å gjøre, og veldig lite å gjøre med deg. Så la ikke ‘søppelbilene’ bestemme humøret og selvtilliten din, la dem heller passere! Ta ikke imot søpla deres og pass på at du heller ikke sprer din egen søppel uaktsomt til kjente og ukjente.

Følg oss gjerne på Facebook! 

Lignende blogginnlegg:
Har du vanskelig for å gi slipp? – Historien om to munker og en ung kvinne
11 ting du må stoppe å gjøre mot deg selv
Hvordan takler du motgang? – Er du en potet, et egg eller en kaffebønne?
Tenk på dette neste gang noen fornærmer deg – Historien om munken og businessmannen

Supert om du deler eller liker dette blogginnlegget på facebook 😀