Mentalt forberedt – Historien om generalen og kronestykket

Historien om generalen og kronestykket

Har du en tendens til å ende opp med å gjøre det som er lett, eller gjør du det du innerst inne vet er rett?  Går du rundt og venter på at ting skal endre seg, eller tar du aktivt grep for å skape din egen fremtid?

Generalen og kronestykket

En japansk general og hans hær sto foran et svært betydningsfullt slag.  De hadde valget mellom å angripe eller trekke seg tilbake.  En retrett ville føre til betydelige fremtidige tap.  Til tross for at hæren hans var i betydelig undertall, var generalen overbevist om at de kom til å vinne.  Mennene hans, derimot, tvilte og var svært nervøse. 

På vei til slaget stoppet de ved et tempel.  Etter at de hadde bedt, tok generalen opp en mynt fra lommen og sa:  “Jeg kommer nå til å kaste denne mynten.  Hvis det blir mynt, kommer vi til å tape.  Hvis det blir kron, kommer vi til å vinne slaget og beseire fienden.  Skjebnen og vår fremtid kommer nå til å vise seg.” 

Generalen kastet mynten opp i lufta og alle stirret intenst på mynten idet den landet.  Det ble kron!  Soldatene var overlykkelige og angrep fienden fulle av selvtillit og pågangsmot.  Ved slutten av dagen var seieren deres.

Etter slaget kom en løytnant bort til generalen og sa:  “Det var det jeg visste. Ingen kan forandre skjebnen!”

“Stemmer det”, sa generalen med et smil og viste løytnanten mynten som hadde kron på begge sider…

Slutt å tvile på deg selv og hva du er i stand til å gjøre.  Kast en mynt og innse at det i realiteten er en vinn-vinn situasjon:  enten klarer du det med én gang, eller så lærer du noe som vil ta deg et steg nærmere å klare det neste gang.

Trykk her for å dele blogginnlegget: