Har du lett for å ta deg nær av ting?

Har du lett for å ta deg nær av ting?

Noen ganger blir vi såret av de vi står aller nærmest, enten det er en venn, samboer eller familiemedlem. Da er det lett at vi ser oss blind på den kommentaren eller handlingen og glemme alle de andre gode tingene personen faktisk har gjort for oss.

I coaching hender det derfor at jeg forteller historien om to venner som var på reise gjennom ørkenen. Etter å ha vandret i flere dager gikk de til slutt tom for mat. Den gnagende sulten og redselen for å ikke komme frem i tide, gjorde at de to vennene begynte å krangle over en liten bagatell.

Krangelen endte med at den ene vennen klapset til den andre i ansiktet. Vennen ble såret, men uten å si noe som helst, tok han stokken sin og skrev: ”I dag klapset min beste venn meg i ansiktet” i sanden.

De fortsatte å vandre helt til de endelig kom frem til en oase. Her bestemte de seg for å ta et forfriskende bad. Alt gikk bra frem til han som hadde blitt klapset i ansiktet fikk det ene beinet viklet inn i undervannsrøtter og begynte å drukne. Heldigvis kom vennen ham til unnsetning og klarte å få løs beinet i tide. Når vennen som holdt på å drukne fikk tilbake pusten gikk han straks bort til en stein og risset inn: ”I dag reddet min beste venn livet mitt”.

Vennen som både hadde klapset til og reddet livet til sin beste venn, spurte ham: ”Etter at jeg klapset til deg skrev du det ned i sanden og nå skriver du dette ned på en stein. Hvorfor det?”

Den andre vennen svarte: ”Min bestefar sa alltid at når noen sårer oss skal vi skrive det ned i sand slik at tilgivelsens vinder kan viske det ut. Men, når noen gjør godt mot oss må vi risse det inn i stein slik at ingen vind kan viske det ut”.

For å summere opp, ikke la andres handlinger gjøre deg bitter og blind. Glem ikke de gode handlingene andre faktisk har gjort mot deg. Pass samtidig på hvilke ”klaps” du gir ut til andre. Enten det er en sårende bemerkning, en handling eller et ”digitalt klaps” som en sint e-post, kommentar eller melding du sender ut i affekt og angrer på senere.

Har du lyst på flere slike historier?  Lik oss gjerne på Facebook

Lignende blogginnlegg:
Har du vanskelig for å gi slipp? – Historien om to munker og en ung kvinne
11 ting du må stoppe å gjøre mot deg selv
Hvordan takler du motgang? – Er du en potet, et egg eller en kaffebønne?
Tenk på dette neste gang noen fornærmer deg – Historien om munken og businessmannen

Trykk her for å dele blogginnlegget: