Den inspirerende historien om tiggeren og edelstenen

Historien om tiggeren og edelstenen

Denne uken har jeg en veldig spesiell fortelling jeg vil dele med deg. Det er en gammel zen-historie som forhåpentligvis vil gi deg noe å tenke på.

En mann satt i stille ettertanke ved en elvebredd da han ble forstyrret av en tigger fra den lokale landsbyen.

“Hvor er stenen?” krevde tiggeren å vite. “Jeg må ha edelstenen!”

Mannen smilte opp mot ham. “Hvilken sten er det du leter etter?”

“Jeg hadde en drøm,” fortsatte tiggeren, knapt i stand til å roe ned tempoet, “og i denne drømmen fortalte en stemme meg at dersom jeg dro ned til elvebredden skulle jeg finne en man som ville gi meg en edelsten som ville bety slutten på fattigdommen min for alltid”.

Mannen så omtenksomt på tiggeren, stakk hånden ned i ryggsekken og tok ut en stor diamant.

“Det kunne ikke tilfeldigvis være denne stenen du tenker på?” spurte mannen vennlig. “Jeg fant den langs stien. Hvis du vil ha den, kan du selvfølgelig få den.”

Tiggeren kunne ikke tro hvor heldig han var. Han snappet til seg stenen og løp tilbake til landsbyen før mannen kunne ombestemme seg.

Et år senere kom tiggeren, som nå var kledd i rikmannsklær, tilbake til elvebredden på leting etter sin anonyme velgjører.

“Du har kommet tilbake, min venn!” sa mannen, som igjen satt på favorittstedet sitt og nøt den fredfulle strømmen av vann som passerte forbi. “Hva har skjedd?”

Tiggeren bøyde seg ned i takknemlighet og respekt foran mannen. “Mange flotte ting har skjedd med meg på grunn av diamanten du var så snill å gi meg. Jeg har blitt rik, jeg har giftet meg og jeg har kjøpt et hus. Jeg er nå i stand til å gi arbeid til andre or gjøre det jeg vil når jeg vil og med hvem jeg vil.”

“Så hvorfor har du da kommet tilbake?” spurte mannen.

“Vær så snill”, sa den rike tiggeren. “Lær meg hva det er inni deg som gjorde at du klarte å gi fra deg diamanten så lett.”

Jeg håper historien kan være til like stor inspirasjon for deg som den er for meg!

Har du lyst på flere slike historier?  Lik oss gjerne på Facebook

Trykk her for å dele blogginnlegget: