Den Gode Samtalen – Praktiske tips for å nå inn til, inspirere og styrke ungdommen

Den Gode Samtalen – Praktiske tips for å nå inn til, inspirere og styrke ungdommen

 

Om e-boken

(fra side 3 i e-boken)

Ettersom du leser dette vil jeg tro at vi har to ting til felles, tre hvis du kommer fra Sørlandet. For det første, vi bryr oss begge om ungdom og ønsker å bidra så godt vi kan. Kanskje jobber du med ungdom eller kanskje har du en eller flere tenåringer i hus. Dersom sistnevnte er tilfellet, synes jeg vi skal be en stille bønn for deg… Neida.

For det andre, vi vet hvor avgjørende gode samtaler kan være for ungdommen. Slike samtaler kan være frigjørende, inspirere til endring og være med på å forme liv. I enkelte tilfeller kan det også bidra til å redde liv.

Denne boken er et resultat av at foresatte, rådgivere og lærere har spurt etter tips og verktøy for å kommunisere bedre med ungdommen. Du vil derfor se at noen av tipsene vil være mer rettet mot foresatte, mens andre igjen vil være mer egnet for de som jobber med ungdom.

Boken er bygget opp rundt de fire hindringene jeg opplever at oftest står i veien for gode samtaler:

1. Ungdommen føler at du ikke har tid

2. Ungdommen føler at det er flaut eller vanskelig å snakke om temaet

3. Ungdommen føler at de ikke kan stole på hvordan du reagerer

4. Ungdommen føler at du ikke vil forstå dem

I løpet av fire kapitler tar jeg utgangspunkt i hver av hindringene og deler mine erfaringer, tips og prinsipper for hva du kan gjøre for å komme forbi disse. I et siste, femte kapittel får du noen tips og ideer til hvordan du kan være med på å styrke ungdommen.

Forhåpentligvis tar du med deg noen verktøy og inspirasjon som du kan bruke til å gjøre en enda større forskjell for ungdommen.

Takk for at du bryr deg.

Her kan du laste ned e-boken:

Den Gode Samtalen – Alexander Mørland Karlsen